Now reading
Dieta cu orez: Elimină excesul de apă şi toxinele din organism

Necco.ro

Dieta cu orez: Elimină excesul de apă şi toxinele din organism

Cura cu boabe de orez ajută la eliminarea excesului de apă din organism. Cunoscută și cu numele de cura Kempner, deoarece a fost creată în 1903 de germanul Walter Kempner, este una dintre cele mai eficiente cure pentru scăparea toxinelor din corp cât mai rapid.

Consumul de sare se evită pe toată perioada curei, deoarece excesul de sare poate duce la probleme cu rinichii sau la hipertensiune. În plus, se recomandă ca un om normal să nu consume mai mult de jumătate de gram de sare pe zi, iar consumul mediu al oamenilor este de 4-5 grame, extrem de mult, scrie clicksănătate.ro.

Cura este conținută din orez și fructe, fasole, legume și pește. Cel mai bine este să nu se consume și alte alimente. Orezul brun este recomandat ca cea mai bună alegere pentru această cură, deoarece are cele mai multe proprietăți nutritive. Consumul de fructe și legume, pe lângă orez, este un aport important pentru organism de minerale, fibre și vitamine. Despre orez se știe că este unul din secretele frumuseții și sănătății orientalilor.

Așadar, fierbeți 250 de orez brun, fără sare. Apoi, împărțiți orezul în 3-5 porții egale, pe care să le consumați de-a lungul zilei de fiecare dată când vă este foame.

Gustările vor fi alcătuite din fructe crude, nu sub formă de compot.

Cura se ține atât timp cât considerați că este necesar și dacă vă simțiți bine.

Cura cu orez se întrerupe dacă aveți stări de rău și se consultă medicul. În prima zi din săptămână se mănâncă dimineața, la prânz și seara, o porție de orez brun fără sare și 2 fructe. În următoarele 6 zile se mănâncă dimineața porția de orez și un produs lactat dietetic, la prânz și seara, orez și câte 3 legume la fiecare masă.

A doua săptămână în prima zi se mănâncă orez fiert și 2 fructe, dimineața și la prânz, iar seara orez și pește. Apoi, următoarele 5 zile din săptămână se mănâncă dimineața orez fiert cu un produs lactat dietetic, 1 fruct ca gustare, la prânz și seara orez cu 1 fruct și 3 legume. Ultima zi din săptămână se mănâncă dimineața orez cu 1 fruct, la prânz orez cu 1 fruct și 3 legume, iar seara orez, 1 fruct, 3 legume și ceva cu proteine.

admin