Now reading
Cum să recunoști un gentleman. 10 reguli pe care le respectă întotdeauna

Necco.ro

Cum să recunoști un gentleman. 10 reguli pe care le respectă întotdeauna

Conceptul de gentleman este în strânsă legătură cu cel de cavaler, care a apărut într-o perioadă tulbure a istoriei.

Cavalerii respectau un cod strict de reguli și aveau principii clare bazate pe onoare, adevăr, compasiune și protejarea celor slabi. Deși cavalerii au dispărut de mult timp, unele dintre principiile lor s-au transmis gentlemanilor moderni, potrivit powerofpositivity.com. Iată câteva reguli pe care un gentleman le va respecta întotdeauna, dar și gesturi simple care îți arată că bărbatul pe care l-ai întâlnit este un adevărat gentleman:

Este punctual
Punctualitatea este un semn de respect față de persoanele pe care urmează să le întâlnești, iar un gentleman trebuie să știe asta. De aceea, un bărbat care se consideră gentleman nu ar trebui să întârzie niciodată.

Va ține ușa
Un gentleman va ține ușa pentru ca ceilalți să intre, cu atât mai mult pentru o femeie, pe care o va lăsa să intre prima, cu excepția cazului în care intră într-un restaurant sau bar. În acest caz, va intra el primul.

Își oferă haina
În prezența unei femei căreia îi este frig, un gentleman îi va oferi haina sa. Dacă este refuzat, ar trebui să aștepte și să repete întrebarea peste câteva minute, dar fără a deveni insistent.

Va ajuta o femeie să se așeze
Un gentleman va trage scaunul și îi va permite unei femei să se așeze aproape de masă. Este un semn de apreciere și respect.

Este politicos
Cuvinte precum „te rog” sau „mulțumesc” arată respectul față de ceilalți. Pot părea lipsite de importanță, dar un gentleman adevărat știe că aceste cuvinte sunt esențiale în relația cu ceilalți.
Indiferent de statutul social, educația, ocupația sau rangul unei persoane, un gentleman i se va adresa întoteauna folosind aceste cuvinte.

Își respectă cuvântul
Promisiunile și angajamentele nu sunt niciodată trecute cu vederea sau considerate neimportante, iar un adevărat gentleman știe acest lucru. De aceea, el își va ține cuvântul și, mai ales, nu va promite și nici nu va face afirmații pe care știe că nu le poate respecta.

Ascultă
Un gentleman ascultă cu atenție atunci când o persoană îi vobește. Este o lipsă de respect să întrerupi pe cineva care îți vorbești, să te uiți în altă direcție sau în telefon, să caști sau să te angajezi într-o altă conversație, iar un gentleman cunoaște foarte bine aceste reguli elementare.

Păstrează secrete
Atunci când îi este împărtășită o informație între patru ochi, un gentleman o va păstra pentru sine. Un bărbat adevărat nu spune în stânga și în dreapta tot ce a auzit și, mai ales, păstrează cu sfințenie secretele altora.

Nu vorbește despre relațiile sale amoroase
Indiferent de succesul pe care îl are din punct de vedere amoros, un gentleman nu va vorbi niciodată despre aventurile sale, despre relațiile sale prezente sau încheieate și nu va da detalii despre viața sa intimă.

Este sincer
Un adevărat gentleman spune întotdeauna adevărul, chiar și atunci când nu este sub nicio formă în avantajul său. Onestitatea este punctul său forte, dar atunci când adevărul riscă să-i rănească pe cei din jur, îl va rosti cu diplomație.

admin